webAR en 50 jaar IFFR

Rotterdam als decor voor webAR

home > Nieuws en updates > webAR Internationaal Filmfestival Rotterdam

Webbased AR

50 webAR belevingen voor het IFFR

50 jaar International Film Festival Rotterdam, 50 locaties in Rotterdam en 50 (webbased!) Augmented Reality belevingen.

webbased AR is de volgende stap in de ontwikkeling van Augmented Reality. Om dat te bewijzen kreeg ArtiShock de kans om in samenwerking met het IFFR en studio VollearsZwart een supergave webAR beleving op poten te zetten.

Op 50 groene schermen konden bezoekers aan de stad 50 filmfragmenten in webAR beleven. Gemakkelijk, want je hoeft enkel een QR-code in te scannen en het filmfragment start via je webbrowser op je smartphone op een van de 50 groene schermen.

De trailer van de film…

hoe werkte deze webAR?

Op 50 groene schermen konden bezoekers aan de stad 50 filmfragmenten in webAR beleven. Gemakkelijk, want je hoeft enkel een QR-code in te scannen en het filmfragment start -via je webbrowser op je smartphone- op een van de 50 groene schermen.

Lees hier meer over dit bijzondere webAR project:

webAR & Social AR voor het International Film Festival Rotterdam
Tiger on the Loose! Verspreid door Rotterdam staan vijftig green screen-objecten van het IFFR. Met behulp van webbased (webAR) Augmented Reality kun je de filmwereld van de tijger betreden.
Bekijk case

Meer over webAR:

Augmented Reality op je website
WebAR / webxr zorgt dat je zonder app Augmented Reality op je eigen website kunt integreren. Ideaal voor webshops: producten in 3D bij de klant in huis.
Bekijk oplossing

Meer updates

Nominatie Augmented World Expo Auggie Award 2021 Art en Film
Nominatie Auggie Award USA 2021! Stem op ons met het IFFR webAR project in de Art en Film sectie.
lees update
Augmented Reality op websites (webAR) of App based AR
Wanneer kies je voor webAR of voor Augmented Reality via een app? Een paar overwegingen die je kunnen helpen in je keuze.
lees update
Augmented Reality App PAL-V
De eerste echte vliegende auto PAL-V app is nu te beleven in Augmented Reality en te downloaden via de Apple Appstore of Google playstore .
lees update
Postercampagne met webAR film De Oost
webAR postercampagne voor de film De Oost. Scan de QR-code en zie de trailer in Augmented Reality zonder een app te hoeven installeren
lees update
webAR Internationaal Filmfestival Rotterdam
webAR is de evolutionaire stap in de ontwikkeling van Augmented Reality. ArtiShock realiseerde in samenwerking met studio VollearsZwart en OrbAmsterdam 50 webbased Augmented Reality belevingen in Rotterdam voor het IFFR
lees update
Imagineering: Mariniersmuseum
Interactieve installatie toont archiefbeelden van Rotterdam van het bombardement en combineert deze met het Rotterdam van nu
lees update