webAR & Social media AR

IFFR: #TigerontheLoose

home > portfolio > webAR & Social AR voor het International Film Festival Rotterdam

Webbased AR met Tiger on the Loose!

Vijftig  jaar IFFR, 50 greenscreens en 50 webbased AR belevingen

Een super gaaf project waar we aan hebben gewerkt! 50 jaar International Film Festival Rotterdam, 50 locaties in Rotterdam en 50 (webbased!) Augmented Reality belevingen.

Verspreid door Rotterdam vind je vijftig greenscreen-objecten die fungeren als hiaten in het straatbeeld. Met behulp van een QR-code kun je een andere wereld betreden – vol met Augmented Reality Tijgers. Tigers on the loose!

Zo werkte de webAR

Tiger on the Loose! is een initiatief van het International Film Festival Rotterdam en uitgevoerd in samenwerking met Studio Vollaerszwart, ArtiShock productions en onze partner Orb Amsterdam en 8th Wall.

Dit Augmented Reality project was genomineerd voor een Auggie USA 2021. De Auggie is de meest prestigieuze prijs als het om Augmented Reality gaat.

Webbased AR

Een app is niet nodig, het werkt gewoon via je smartphone en internet, zorg wel dat je smartphone software up-to-date is.

Sociale media filters Facebook en Instagram

Ook kun je gebruik maken van de Social Media AR greenscreen filters ontwikkeld met SparkStudio voor Facebook en Instagram. Te beleven via de IFFR social accounts en natuurlijk op de greenspots zelf!

Ontdek Tiger on the Loose op social media:

Ga naar de Facebook-filter

Ga naar de Instagram-filter

Je kunt daarnaast ook met de green screen-functie van Facebook of Instagram zelf creatief aan de slag met de schermen.

Film credits

Hier vindt je de Film-credits van de Tiger on the Loose clips.

Zie alle film credits

De Trailer

Tiger on the Loose locaties

Vanuit de lucht bekeken, vormen alle locaties samen het festivallogo. De ‘green screen’ objecten liggen zo’n 500 meter tot 1000 meter uit elkaar, dus je kunt er gemakkelijk een paar bezoeken tijdens een wandeling buiten. De volledige route is ongeveer 42 km lang (marathonafstand, voor degenen die liever rennen).

Wijdverspreid publiek voor eerste deel IFFR 2021

Het eerste deel van de 50e editie van IFFR vond plaats tussen 1 en 7 februari 2021.

Het programma van deze jubileumeditie bestond onder meer uit 65 films (43 speelfilms en 22 korte films), interactieve Tiger on the Loose-installaties door heel Rotterdam, een opvallende festivalcampagne en online IFFR Pro Days.

IFFR slaagde er met dit hybride evenement in het festival aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid in Nederland en over de grens.

Cijfers en feiten:

12.998 interacties met de augmented reality-installaties van Tiger on the Loose

Meer informatie over de cijfers vindt je op de website van IFFR

Greenspots

Op meerdere plaatsen in de stad kwam je deze greenspots tegen. Elke greenspot bevatte een andere filmfragment in Augmented Reality

Wil je weten of een dergelijk webAR concept ook voor jou stad of evenement ingezet kan worden?

Neem dan contact met ons op: 0786314375 of mail naar projects@artishock.com