Industrie 4.0 AR solutions

industrie – onderhoud – training – selfcare – remote assistance

home > Oplossingen > Enterprise AR

Augmented Reality oplossingen voor de industrie

Enterprise AR: Augmented Reality voor industrie & onderhoud


Augmented Reality voor industrie, educatie, gezondheidszorg, logistiek en meer

XR for business is een markt die zich razendsnel ontwikkelt.

Naarmate Augmented Reality steeds geavanceerder wordt en kostenbesparende en zakelijke toepassingen toenemen, zal de vraag naar AR oplossingen ook toenemen.

Machines, motoren en allerlei andere soorten apparatuur worden ingewikkelder in ontwerp en onderhoud. Technici die betrokken zijn bij de bouw, onderhoud en/of reparatie ervan moeten in staat blijven om hun werk te blijven doen.

Toegepaste Augmented Reality (applied AR) kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Toepassingen als onderhoud, training en bijvoorbeeld remote assistance (hulp op afstand) liggen voor de hand.

Industrie 4.0 & Augmented Reality

Bedrijven realiseren zich dat AR een structureel onderdeel moet worden van de organisatie. Bron: RealWear

Enkel voobeeldprojecten met Enterprise AR

Aegir marine AR E-learning
Voor AEGIR marine hebben we een corporate Augmented Reality e-learning gerealiseerd
Bekijk case
Enterprise AR GEFCO logistics
Enterprise AR in de industrie bewijst met verbluffende resultaten de meerwaarde van Augmented Reality
Check deze case

 

Bekijk ook onze AR trainingen:

Augmented Reality trainingen & workshops
Wil je weten wat de toegevoegde waarde van AR is voor jou organisatie? Onze AR-experts trainen aan de hand van bestaande praktijkvoorbeelden.
Bekijk oplossing
Traditionele training spreekt slechts één deel van de hersenen aan -de prefrontale cortex- waar het cognitieve, de capaciteit van het werkgeheugen en de aandachtsspanne in conflict zijn. Bij AR en VR wordt juist de ervaringsgerichte capaciteit gebalanceerd aangesproken in termen van kennisverwerving, gedrag en emotie en is daarmee  een veel sterker instrument dan bijvoorbeeld klassikale training.

– Cognitive Design & Statistical Consulting, LLC CEO Todd Maddox –

Augmented Reality on the job

On-the-job training is een situatie waarbij Augmented Reality oplossingen van ArtiShock uitkomst zullen bieden. In het gezichtsveld van de gebruiker komen stapsgewijs digitale handleidingen en werkprotocollen en hints en tips van ervaren technici (Expert Capture). Hiermee wordt de nieuwkomers door elke fase geleid.

Hierdoor zijn trainees eerder in het arbeidsproces inzetbaar en worden fouten voorkomen. AR kan dus mankracht vrijmaken omdat er minder behoefte is aan uitgebreide individuele training.

Minder ervaren personeel kan toch bepaalde complexe taken uitvoeren met behulp van Augmented Reality. Maar ook voor ervaren medewerkers geldt dat de productiviteit verhoogd wordt door de efficiënte manier waarop benodigde info wordt weergegeven. En net zo belangrijk: fouten worden voorkomen.

Remote selfcare met AR

Als een machine een snelle reparatie nodig heeft die misschien buiten de competentie van de on-site engineer ligt kan AR ervoor kon zorgen dat een ingenieur met relevante ervaring overal in de wereld kan meekijken en aanwijzingen kan geven.

AR zal niet alleen ingezet worden om taken uit te voeren. Deze opkomende technologie zal zijn steentje ook bijdragen in termen van bijvoorbeeld verhogen van veiligheid of eerste hulp in de gezondheidszorg.

Het kan ook een significante rol spelen in de reductie van logistieke bewegingen. Een engineer hoeft niet zo nodig meer fysiek naar de klant toe te gaan.

Dat bespaart niet alleen tijd en geld, op globale schaal betekent dit ook een aanzienlijke CO2-reductie omdat er minder afhankelijkheid is van plaats en tijd.

Klanten kunnen i.c.m. AR en remote assistance veel meer zelfstandig oplossen!

Hololens – RealWear – Vuzix

Er zijn diverse zogenaamde HMD’s (Head Mounted Displays) die icm Augmented Reality geschikt zijn voor de industrie. Deze hardware oplossingen -zoals de Microsoft HoloLens 1 en 2, de RealWare en Vuzix zijn zijn speciaal ontwikkeld om aan veel van de hierboven genoemde concepten inhoud te geven.

De kracht van Augmented Reality en de acceptatie ervan binnen corporates en industrie zal een enorme impact gaan krijgen op de wijze waarop we ons werk gaan uitvoeren en organiseren.

AR Prototyping

Om de lay-out van een fabrieksinstallatie te maken kun je je afvragen of je voldoende ruimte hebt voor alle machines en apparatuur? Zou het niet fantastisch zijn om al je bedoelde installaties ter plaatse te kunnen ‘zien’? Of niet ter plaatse, maar op schaal op kantoor?

Binnen de AR-wereld, kan de locatie precies worden ingemeten.  Vanuit elke hoek kunnen kijken en apparatuur eenvoudig kunnen verplaatsen is dan mogelijk.  En voordat er enorme sommen geld uitgegeven worden kunnen er ontwerpwijzigingen worden doorgevoerd.

Augmented teleportation

Niet alleen is het mogelijk om met video contact te maken en de klant te hebben. Je kunt als engineer ook support bieden door aanwezig te zijn in de fysieke ruimte van de klant. Tijd, plaats en afstand worden steeds minder van belang.

Het potentieel van AR binnen de industrie is duidelijk. Alle ondersteunende systemen binnen deze arena zijn in veelvoud beschikbaar en zeker niet beperkt tot de paar voorbeelden die op deze pagina worden genoemd.

In de industrie is met AR-technologie snel rendement op de investering te realiseren.

Investeringen in Augmented Reality terugverdienen
Investeren in Augmented Reality en wat levert AR op. Geld terugverdienen bij investeringen in Augmented Reality.
Lees update

Kortom


De vele voordelen van Augmented Reality kleuren de toekomst rooskleurig. Zaak om als industrie ermee aan de slag te gaan, al was het alleen al om ervoor te zorgen dat je de competitie voor blijft met kennis.

Met de ontwikkelingen op het gebied van Augmented Reality binnen de reuzen zoals Google (ARcore), Microsoft (Hololens & AR-cloud Azure), Apple (ARkit) en Facebook (ARstudio) is de belofte van AR zeer zeker het stadium van gimmick ver voorbij.

Wil je meer weten en je kennis van de mogelijkheden bijspijkeren, dan weet je wat je moet doen…

Enterprice solutions on any device…