Enterprise AR solutions

industrie – onderhoud – training – selfcare – remote assistance

home > Oplossingen > Enterprise AR

Augmented Reality oplossingen voor de industrie

Augmented Reality oplossingen voor de industrie


Augmented Reality in de industrie & onderhoud

Industriële augmented reality is een markt die zich razendsnel ontwikkelt. Naarmate Augmented Reality steeds geavanceerder wordt en kostenbesparende en zakelijke toepassingen toenemen, zal de vraag naar AR ook toenemen.

Machines, motoren en allerlei andere soorten apparatuur worden ingewikkelder in ontwerp en onderhoud. Technici die betrokken zijn bij de bouw, onderhoud en/of reparatie ervan moeten in staat blijven om hun werk te blijven doen.

Toegepaste Augmented Reality (applied AR) kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Toepassingen als onderhoud, training en bijvoorbeeld remote assistance (hulp op afstand) liggen voor de hand.

Aegir marine AR E-learning
Voor AEGIR marine hebben we een corporate Augmented Reality e-learning gerealiseerd
Bekijk case

Bedrijven realiseren zich dat AR een structureel onderdeel moet worden van de organisatie.

Augmented Reality in combinatie met cloud oplossingen zorgt dat ruimtelijke digitale informatie op elk moment, overal, voor iedereen en op elk device toegankelijk is.

Augmented Reality on the job

On-the-job training is een situatie waarbij Augmented Reality uitkomst zal bieden. In het gezichtsveld van de gebruiker komen stapsgewijs digitale handleidingen en werkprotocollen en hints en tips van ervaren technici. Hiermee wordt de nieuwkomers door elke fase geleid.

Hierdoor zijn trainees eerder in het arbeidsproces inzetbaar en worden fouten voorkomen. AR kan dus mankracht vrijmaken omdat er minder behoefte is aan uitgebreide individuele training.

Minder ervaren personeel kan toch bepaalde complexe taken uitvoeren met behulp van Augmented Reality. Maar ook voor ervaren medewerkers geldt dat de productiviteit verhoogd wordt door de efficiënte manier waarop benodigde info wordt weergegeven. En net zo belangrijk: fouten worden voorkomen.

Remote selfcare met AR

Als een machine een snelle reparatie nodig heeft die misschien buiten de competentie van de on-site engineer ligt kan AR ervoor kon zorgen dat een ingenieur met relevante ervaring overal in de wereld kan meekijken en aanwijzingen kan geven.

AR zal niet alleen ingezet worden om taken uit te voeren. Deze opkomende technologie zal zijn steentje ook bijdragen in termen van bijvoorbeeld verhogen van veiligheid of eerste hulp in de gezondheidszorg.

Het kan ook een significante rol spelen in de reductie van logistieke bewegingen. Een engineer hoeft niet zo nodig meer fysiek naar de klant toe te gaan.

Dat bespaart niet alleen tijd en geld, op globale schaal betekent dit ook een aanzienlijke CO2-reductie omdat er minder afhankelijkheid is van plaats en tijd.

Klanten kunnen i.c.m. AR en remote assistance veel meer zelfstandig oplossen!

Mritime seal bonding in augmented reality
Seal bonding in augmented reality

Hololens – RealWear – Vuzix

Er zijn diverse zogenaamde HMD’s (Head Mounted Displays) die icm Augmented Reality geschikt zijn voor de industrie. Deze hardware oplossingen -zoals de Microsoft HoloLens 1 en 2, de RealWare en Vuzix zijn zijn speciaal ontwikkeld om aan veel van de hierboven genoemde concepten inhoud te geven.

De kracht van Augmented Reality en de acceptatie ervan binnen corporates en industrie zal een enorme impact gaan krijgen op de wijze waarop we ons werk gaan uitvoeren en organiseren.

hololens2
De nieuwe Hololens 2 wordt een echte game-changer!

AR Prototyping

Om de lay-out van een fabrieksinstallatie te maken kun je je afvragen of je voldoende ruimte hebt voor alle machines en apparatuur? Zou het niet fantastisch zijn om al je bedoelde installaties ter plaatse te kunnen ‘zien’? Of niet ter plaatse, maar op schaal op kantoor?

Binnen de AR-wereld, kan de locatie precies worden ingemeten.  Vanuit elke hoek kunnen kijken en apparatuur eenvoudig kunnen verplaatsen is dan mogelijk.  En voordat er enorme sommen geld uitgegeven worden kunnen er ontwerpwijzigingen worden doorgevoerd.

Collaboration in spatial design
Samenwerken in augmented space, zien wat anderen zien

Augmented teleportation

Niet alleen is het mogelijk om met video contact te maken en de klant te hebben. Je kunt als engineer ook support bieden door aanwezig te zijn in de fysieke ruimte van de klant. Tijd, plaats en afstand worden steeds minder van belang.

Remote assistance with augmented avatars
Remote assistance with augmented avatars (teleportation)
Het potentieel van AR binnen de industrie is duidelijk. Alle ondersteunende systemen binnen deze arena zijn in veelvoud beschikbaar en zeker niet beperkt tot de paar voorbeelden die op deze pagina worden genoemd.

In de industrie is met AR-technologie snel rendement op de investering te realiseren.

Kortom


De vele voordelen van Augmented Reality kleuren de toekomst rooskleurig. Zaak om als industrie ermee aan de slag te gaan, al was het alleen al om ervoor te zorgen dat je de competitie voor blijft met kennis.

Met de ontwikkelingen op het gebied van Augmented Reality binnen de reuzen zoals Google (ARcore), Microsoft (Hololens & AR-cloud Azure), Apple (ARkit) en Facebook (ARstudio) is de belofte van AR zeer zeker het stadium van gimmick ver voorbij.

Wil je meer weten en je kennis van de mogelijkheden bijspijkeren, dan weet je wat je moet doen…

icon enterprice

Enterprice solutions on any device…