Meet Oddie in Augmented Reality

Een Florale kunstbeleving met webAR

home > portfolio > webAR experience Floriade Expo 2022

webAR project

Meet Oddie, de webAR beleving van de Floriade 2022

Op de gevel van de Central Flores toren van Klunder Architecten is het enorme kunstwerk (zie ook sympoiesis.nl) van de gevel binnenstebuiten gekeerd. Deze geweldige webAR-kunstervaring is gemaakt in samenwerking met de designers MVRDV, ArtTenders en kunstenaar Alex Verhaest.

Bezoekers van de Floriade Expo 2022 kunnen zich onderdompelen in deze bloemen extase en kennis maken met het rondfladderende schepseltje Oddie in een virtueel arboretum. Als je Oddie vangt dan krijg je het verhaal van het kunstwerk Sympoiesis.

Testing de webAR met Meet Oddie!

Zodra we Oddie hadden gerealiseerd werd ze uiteraard uitgebreid door het team van ArtTenders getest ;).

het webAR verhaal achter Oddie

In de wereld van Oddie komen de lagen van het kunstwerk en de relatie met de Floriade tot leven. Als je naar de plattegrond kijkt in de webAR applicatie zie je het masterplan van de Floriade Expo 2022, ontworpen door MVRDV.

Oddie neemt je mee naar een botanische wereld waar het door MVRDV ontworpen masterplan van de Floriade, de toren Flores en het kunstwerk Sympoiesis met Augmented Reality tot leven komen. Kom en dompel je onder in de details van alle planten en bloemen!

De webAR bevat een arboretum dat een enorme diversiteit aan Nederlandse planten en bloemen laat zien. En kijk: in het midden zie je de toren, ontworpen door Klunder Architects, met een gevel vol planten. Deze gevel is een artistieke vertaling van het arboretum ontworpen door MVRDV, Arttenders en Alex Verhaest als blijvend icoon van de Floriade Expo 2022.

De centrale Flores tower van Klunder Architecten

De toren is het middelpunt van de Hortus geworden. Als je om je heen kijkt, zie je dat het werk bestaat uit honderden verschillende plantensoorten. Spot jij jouw favoriet? Wil je meer weten, dan leidt Oddie je aan het einde van de rondleiding naar de website sympoiesis.nl, waar je nog meer informatie kunt vinden over het kunstwerk, de toren en het arboretum.

Sympoiesis

MVRDV, Arttenders en Alex Verhaest creëerden het kustwerk Sympoiesis. De drieënveertig meter hoge artistieke gevel van de centrale toren van Floriade Expo 2022 is een gloednieuw icoon voor de stad Almere en representeert de planten en bloemen uit het arboretum rondom de toren.

Zowel de titel als de manier waarop het kunstwerk tot stand komt, vertegenwoordigen de ultieme symbiose van natuur, mens en technologie. De centrale toren op het evenemententerrein Floriade is ontworpen door Klunder Architecten. Het masterplan van de tienjarige internationale tuinbouwexpo is ontwikkeld door Winy Maas van MVRDV. In het thema van deze editie (Growing Green Cities) nemen planten de toren over die het personeel van het festival zal huisvesten. Daarna wordt deze toren een woongebouw in de gloednieuwe stadswijk Hortus in Almere.

Foto: ©️Joep voor MVRDV, Arttenders en AlexVerhaest

Realisatie

Meet Oddie is tot stand gekomen in opdracht van Floriade Expo 2022, Amvest – Dura Vermeer en gemeente Almere en Hortus. De AR-beleving is geproduceerd door ArtiShock & Orb Amsterdam.

De webAR van Oddie zelf beleven?

Ga dan met je mobiel naar sympoiesis.nl/ar of ga gewoon naar de Expo zelf en beleef het kunstwerk in al zijn glorie.

De Floriade Expo 2022 is open van 14 april t/m 9 oktober 2022, dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

Kijk ook eens naar deze cases:

Historische panelen in 3D storytelling voor museum
15de eeuwse panelen in 3D
Bekijk case
Amazon prime: webAR filmcampagne De Oost
De webAR postercampagne toont een trailer van de nieuwe Nederlandse De Oost. De film is te zien vanaf 13 mei op prime video van Amazon
Bekijk case
webAR & Social AR voor het International Film Festival Rotterdam
Tiger on the Loose! Verspreid door Rotterdam staan vijftig green screen-objecten van het IFFR. Met behulp van webbased (webAR) Augmented Reality kun je de filmwereld van de tijger betreden.
Bekijk case