Amazon Prime Video

Postercampagne met Augmented Reality #deoost

home > portfolio > Amazon prime: webAR filmcampagne De Oost

Promotie campagne met Webbased AR

Amazon prime video: Augmented Reality campagne film De Oost

Mooi webbased AR project van ArtiShock in opdracht van Y Media Generation en The Searchers. Gedurende 2 weken vanaf 13 mei 2021 loopt er een postercampagne ter promotie van de nieuwe Nederlandse film De Oost.

De posters zijn verspreid over 10 Nederlandse Steden. De film is beschikbaar vanaf 13 mei op Prime Video van Amazon.

Zo werkt de webbased AR

Ze is speciaal ontwikkeld om -via de browser van je smartphone- ter plaatse een trailer van de film te beleven in Augmented Reality.

Over de film De Oost

De Oost is de nieuwe oorlogsfilm van Jim Taihuttu. We volgen Johan (Martijn Lakemeier), een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1946.

Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

#deoost #amazonprime #ontzwijg #film #primevideonl

Film De oost op Prime Video
Video still
Martijn Lakemeier in De Oost
Tijdelijke website met FAQ's over webAR
Acteur Martijn Lakemeier speelt Johan in de film

Over de makers van De Oost:

Jim Taihuttu (Wolf, Rabat) richt zich met ‘De Oost’ op een onderbelicht deel van de Nederlandse geschiedenis: de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Met in de hoofdrollen Martijn Lakemeier (Oorlogswinter,) en Marwan Kenzari (Aladdin).
Director: Jim Taihuttu
Writers: Mustafa Duygulu, Jim Taihuttu
Cast: Martijn Lakemeier, Marwan Kenzari, Denise Aznam, Joenoes Polnoija, Jonas Smulders, Jeroen Perceval

De trailer van De Oost

New Amsterdam presenteert De Oost, de nieuwe film van Jim Taihuttu. Vanaf 13 mei 2021 op Amazon Prime Video en in geselecteerde bioscopen.

FAQ Webbased AR

Een app is niet nodig, het werkt gewoon via je smartphone en internet, zorg wel dat je smartphone software up-to-date is!

WebAR betekent dat je interactieve Augmented Reality (AR) content rechtstreeks kunt ervaren door het gebruik van het bestaande web zonder dat een app te downloaden. Scan direct de QR-code (of ga naar de website die onder de QR-code staat) en ervaar het zelf. Zorg ervoor dat de software op je smartphone up-to-date is voor een ideale gebruikerservaring.

Door de QR-code op de poster te scannen met de camera van je smartphone, onthult de poster de videotrailer in Augmented Reality (AR) op je smartphone. Zorg ervoor dat je tijdens het proces toegang tot jouw smartphone camera geeft en dat de software van je smartphone up-to-date is met de meest recente versie

De meeste Android en iOS (Apple) smartphones ondersteunen webAR. Als het besturingssysteem van jouw smartphone up-to-date is met de meest recente versie, dan wordt webAR meestal ondersteund in jouw eigen browser.

Safari, Chrome, Firefox, Samsung Internet, Microsoft Edge en Brave ondersteunen de functies die nodig zijn voor WebAR. Zorg ervoor dat je smartphone up-to-date software heeft voor een ideale gebruikerservaring.

Browsers die webAR ondersteunen op Apple-apparaten met iOS 14.3+ zijn Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge, maar ook apps zoals Facebook, Facebook Messenger en Instagram.

Browsers die webAR ondersteunen op Android-apparaten zijn (indien up-to-date): Google Chrome, Firefox, Samsung Internet, Microsoft Edge en Brave.

Opmerking: houd er rekening mee dat sommige oudere smartphones (ouder dan 4 jaar) webAR niet ondersteunen.

Door de QR-code op de poster te scannen wordt -in dit geval- een videotrailer geactiveerd. De abri komt dan tot leven ter promotie van de film voor Amazon’s  Prime Video.

De poster van De Oost

Op de poster van de campagne is de legerkapitein Westerling afgebeeld, deze rol wordt vertolkt door Marwan Kenzari.

Productie in samenwerking met:

Gerelateerde cases en informatie:

webAR & Social AR voor het International Film Festival Rotterdam
Tiger on the Loose! Verspreid door Rotterdam staan vijftig green screen-objecten van het IFFR. Met behulp van webbased (webAR) Augmented Reality kun je de filmwereld van de tijger betreden.
Bekijk case
Augmented Reality op je website
WebAR / webxr zorgt dat je zonder app Augmented Reality op je eigen website kunt integreren. Ideaal voor webshops: producten in 3D bij de klant in huis.
Bekijk oplossing

Wil je weten of een dergelijk webAR concept ook voor jou campagne ingezet kan worden?

Neem dan contact met ons op: 0786314375 of mail naar projects@artishock.com