Reductie CO2-emissie in de staalindustrie

3D webconfigurator voor Calderys – Parijs

home > portfolio > Online configurator toont reductie CO2-emissie in de staalindustrie

CO2-reductie staalindustrie

Online configurator toont reductie CO2 footprint

Voor de beurs GIFA in Düsseldorf Duitsland werd ons gevraagd een online configurator te maken die ook offline gebruikt kan worden. Het doel was om met hun bezoekers in gesprek te gaan over de reductie van de CO2-footprint. Dit is een van de grootste uitdagingen van de staalindustrie voor de komende decennia.

Klanten werd gevraagd om eerst de materialen te kiezen die momenteel worden gebruikt voor de bekleding van hun ladles. Met de configurator en de hulp van een vertegenwoordiger van Calderys kon de klant wijzigingen aanbrengen in de geselecteerde materialen en de te behalen CO2-reductie analyseren.

Zo ziet CO2 reductie configurator er uit

Onze Franse klant Calderys, gevestigd in Parijs, was op zoek naar een speciale ‘Ladle’-configurator voor gebruik tijdens tentoonstellingen.

“Het was geweldig om met het Artishock-team te werken. We stonden versteld van wat ze bereikten in het korte tijdsbestek dat we tot onze beschikking hadden voordat de GIFA 2023-tentoonstelling begon. Met volledige toewijding en teamwork hebben ze het voor elkaar gekregen!”

Laurence Canton – Marketing Director for Steel Industry, Calderys Frankrijk

“De configurator werkte erg goed en kreeg zowel intern als extern veel betrokkenheid. Geweldig om te zien hoe het ons heeft geholpen om de dialoog over CO2-footprint-reducties aan te gaan met onze bezoekers tijdens de GIFA 2023. We zullen er zeker weer gebruik van maken.”

Craig Willoughby – Technische marketing voor ijzer en staal Calderys, Verenigd Koningkrijk

Calderys is afgestemd op de behoeften van ijzer- en staalproductieprocessen.

Onze Franse klant Calderys, gevestigd in Parijs, was op zoek naar een speciale ‘Ladle’-configurator voor gebruik tijdens tentoonstellingen.

Calderys staat bekend om zijn expertise in het leveren van hoogwaardige vuurvaste oplossingen aan een breed scala van industrieën over de hele wereld. Hun aanbod omvat een breed scala aan sectoren, waaronder onder andere de ijzer- en staal-, cement-, aluminium-, gieterij-, energieopwekkings- en petrochemische industrie.

Calderys biedt een reeks materialen die is afgestemd op de behoeften van ijzer- en staalproductieprocessen. Deze vuurvaste oplossingen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en zware omstandigheden in hoogovens, gietpannen, converters en andere kritieke ijzerproductieapparatuur. Om de duurzaamheid en prestaties van vuurvaste materialen te waarborgen, helpt Calderys de efficiëntie, veiligheid en productiviteit van ijzerproductieactiviteiten voor hun klanten in de industrie te verbeteren.

Smeltoven Caledrys

Wat is een ‘ladle’?

Een ladle is een grote, komvormige gietpan met een handvat, meestal gemaakt van metaal of vuurvast materiaal. Het wordt vaak gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de productie van ijzer en staal, gieterijen en metallurgie.

Het primaire doel van een gietpan is het transporteren en gieten van gesmolten metaal of andere stoffen met een hoge temperatuur van de ene locatie naar de andere binnen een productieproces.

Enkele invloeden van gebruikte materialen op de CO2-emissie

  • De productie van de gietpan zelf kan minder CO2 genereren
  • De levensduur van de pollepel kan toenemen
  • Het vasthouden van warmte kan worden verbeterd
  • Recyclingmogelijkheden kunnen worden verbeterd
  • CO2 gerelateerd aan het transport van de pollepel kan worden verminderd

Meer recente projecten…

Koloniaal Rotterdam: Educatieve Augmented- en Virtual Reality stadstour

CityTour AR applicatie in opdracht van de stad Rotterdam. Deze educatieve app draagt bij aan het bewustzijn van het slavernij- en koloniale verleden van Rotterdam.

Bekijk project
Sieraden van ontwerper René Lalique als hologrammen te bewonderen

Beleef de juwelen in het Lalique Museum als Hologram

Bekijk project
Historische panelen in 3D storytelling voor museum

Elisabeth en de Vloed – Dordrechts Museum

Bekijk project
Amazon prime: webAR filmcampagne De Oost

Poster campagne met webAR ter promotie van de nieuwe Nederlandse film De Oost.

Bekijk project