MRI-beleving tijdens de DDW 2023
Philips Museum: Interactieve projectie voor kinderen
Betreed de boeiende wereld van de MRI-scan. Het Philips Museum en illustrator Aniek Bartels bieden kinderen een interactieve ontdekkingstocht.
Philips creëert diverse medische apparaten, zoals een röntgenapparaat of MRI-scanner, maar stil liggen in een MRI-scanner kan een flinke uitdaging zijn. Het Philips Museum wil kinderen laten beleven dat ze de kracht hebben om deze uitdaging aan te gaan.
Tijdens de Dutch Design Week kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar bij het Philips Museum hun eigen MRI-ervaring ontwerpen.
Kinderen gaan nadenken over wat hen een rustig gevoel geeft. Vervolgens tekenen ze hun ideale omgeving. Op een spectaculaire manier worden ze betrokken bij de ingenieuze uitvinding van de MRI-scan. Ze leren dat technologie een middel is om hun eigen toekomst vorm te geven. Door hun ideale omgeving te creëren, ontdekken ze dat ze invloed kunnen uitoefenen op hun eigen wereld.
Aniek Bartels
Aniek Bartels, illustrator en ontwerper, gebruikt haar handgetekende illustraties om kinderen te begeleiden bij persoonlijke ontwikkeling, liefde voor de natuur, duurzaamheid en een gezonde levensstijl.
Locatie: Philips Museum, Emmasingel 31, Eindhoven
Openingstijden: 11.00 tot 18.00 uur
Hoe dan?
Kinderen konden op een A4 papier binnen het uitvinders-logboek een eigen tekening maken en inkleuren.
Door deze tekening onder een webcam te leggen wordt deze door de ontwikkelde applicatie herkent. De applicatie is ontwikkeld in samenwerking met onze partner Orb Amsterdam.
Vervolgens wordt de tekening van het kind met behulp van een webcam en computer omgezet en geprojecteerd op een wand of getoond op een tv.
Beeldherkenning
Om de tekening te kunnen herkennen is een duidelijke (grafisch vormgegeven) rand nodig op het A4 tekenpapier. De applicatie herkent deze en kan dan het witte vlak met daarin de vorm detecteren en “inscannen” om vervolgens de tekening in de projectie op te nemen.
Op de achtergrond van de projectie hebben we de karakters van het uitvinders logboek geanimeerd.
Uitvinders logboek
Illustrator Aniek Bartels bedacht in samenwerking met het Philips Museum het uitvinders logboek. Kinderen konden aan de hand van dit boekje een ontdekkingstocht gaan doen. In het boekje zit ook een tekenvel waarbij de kinderen hun opgedane inspiratie in de vorm van een tekening konden uitwerken. Hieronder zie je een impressie van die uitwerking.
Meer museale projecten…
ArtiShock produceert digitale belevingen, of het nu gaat over projecties, webbased Augmented Reality, Metaverse trainingen, educatieve apps of animaties en videoproducties. Onze kennis en het grote partner-netwerk van specialisten met diverse disciplines maakt ArtiShock een gedegen partner om complexe innovatieve mediaproducties te realiseren. Hieronder enkele projecten die we voor musea hebben gerealiseerd, of bekijk ons uitgebreide portfolio om een indruk te krijgen van ons werk.