Rotterdam PopUpFest 2021

#010youmakemesmile

home > portfolio > AR-filter Facebook en Insta PopUpFest Rotterdam

Instagram & Facebook

Social Augmented Reality filter voor Rotterdam PopUpFest

Vanaf 5 juni 2021 duiken allerlei Rotterdamse festivals op in de stad. Van 5 juni tot en met 27 juni is de allereerste editie van Rotterdam Pop-Up Fest van start gegaan. In opdracht van de organisatoren Simona Kraaijk en Miranda Tetteroo heeft ArtiShock in samenwerking met OrbAmsterdam een Social Media AR-filter ontwikkeld voor Facebook en Instagram.

Simona en Miranda: “Rotterdam behoort tot één van de beste festivalsteden ter wereld. Maar een echte opening van het festivalseizoen is er nog niet. Dus hadden wij als idee om jaarlijks het Rotterdamse festivalseizoen te openen, met pop-up performances van de Rotterdamse festivals op de meest verrassende plekken. Van dance tot metal, van street-art tot poëzie, van Pride tot marathon en van film tot circus.”

De socialAR filter is speciaal ontwikkeld om -via Instagram en Facebook- ter plaatse een selfie of groepsfoto te maken met een beeld van een van de typisch Rotterdamse festivals.

Polaroids icm een speciaal greenscreen filter

Miranda en Simona, de bedenkers van Rotterdam PopUpFest.

Etalages als festivalpodium

Van dance tot metal, van street-art tot woordkunst en van Pride tot circus. Zowel iconische als kleinschalige, intieme festivals verschijnen op onverwachte momenten en plekken in de stad. Rotterdamse etalages komen tot leven en ontpoppen zich tot festivalpodium. Slechts een raam vormt de scheiding tussen de maker(s) en de toeschouwers.

Polaroids

Rotterdam Pop-up Fest heeft op diverse plekken in het centrum van Rotterdam, herkenbare gele polaroids geplaatst. Als je de QR code scant, kun je kiezen voor Facebook of Instagram, richt je je mobiel op het greenscreen deel dan komt de polaroid tot leven. Heel even kunt je je weer  in een Rotterdams festival begeven en je eigen festival moment maken met een selfie of een groepsfoto.

Festivals

Je kunt bij de polaroids onder andere kiezen uit Rotterdam Unlimited, Rotterdam Bluegrass Festival, Baroeg Open Air, Circusstad Rotterdam, Rotterdam Pride, Blijdorp Festival of Rotterdam Street Culture Week.

#010youmakemesmile

SocialAR productie in samenwerking met:

Gerelateerde cases en informatie:

webAR & Social AR voor het International Film Festival Rotterdam
Tiger on the Loose! Verspreid door Rotterdam staan vijftig green screen-objecten van het IFFR. Met behulp van webbased (webAR) Augmented Reality kun je de filmwereld van de tijger betreden.
Bekijk case

Wil je weten of een dergelijk Social Media concept met Augmented Reality ook voor jou campagne ingezet kan worden?

Neem dan contact met ons op: 0786314375 of mail naar projects@artishock.com