Leerdam Tour

Augmented Reality stadswandeling

home > portfolio > Augmented Reality Historische Stadstour Leerdam
Interactieve stadstour Leerdam

Verrassende stadswandeling met Augmented Reality

Bezoekers van Leerdam kunnen nu ook uitblazen aan de Linge met een interactieve Augmented Reality app. Deze openbare app (Leerdam Tour) is door ArtiShock ontwikkeld in samenwerking met de city-marketing van Glasstad Leerdam.

De interactieve stadswandeling neemt bezoekers aan de hand door de stad Leerdam langs tal van interessante hotspots. Een aantal hotspots bevatten verrassende Augmented Reality belevingen.

Ga je naar Leerdam? Download de Leerdam Tour app voor iOS of Android.

Preview van de tour

In de media: https://www.ad.nl/

Over de Leerdam Tour app

Blaas de geschiedenis van Leerdam Glasstad weer tot leven met deze stadswandeling met Augmented Reality!

Zin in een leuke wandeling en wil je Leerdam beter leren kennen? Deze historische wandeling brengt je langs de mooiste plekken van de glasstad. Met behulp van tekst, audio, video en Augmented Reality ontdek je de leukste verhalen.

Ga onderweg op de foto met de voormalige fabrieksdirecteur P.M. Cochius, zet de oude stadspoorten weer terug op hun plek of luister naar het schilderij van mevrouw Van Aerden!

Klik op de interactieve kaart en wandel langs de mooiste plekken van Leerdam. Je kunt de hele route lopen of zelf de locaties kiezen die je wilt bezoeken. Via de GPS tracker kun je precies zien waar je bent en welke kant je op moet.

Historie gaat hand-in-hand met Augmented Reality

Maak kennis met een digitale versie van Cochius in Augmented Reality. Hij spreekt je toe als oprichter en visionair van het Nationaal Glasmuseum. Maar ook schilderijen komen tot leven, zo verteld Mevrouw van Aerden waarom ze haar Hofje in de achtiende eeuw heeft laten bouwen.

Steigerpoort in 3D

De Leerdam Tour app biedt gasten van de stad daarnaast de mogelijkheid het verleden nieuw leven in te blazen. Je kunt namelijk letterlijk historische monumenten in echt formaat terugplaatsen met behulp van Augmented Reality.

Over Glasstad Leerdam

Leerdam, bijna iedereen heeft wel eens van deze prachtige stad gehoord. Het is al sinds 1765 dé glasstad van Nederland, de hele wereld eet onze Leerdammer kaas en we liggen centraal in het land aan de recreatieve rivier de Linge! Het centrum van Leerdam kent bijzondere plekken. Of je nou van cultuur, lekker eten, varen, winkelen, wandelen of fietsen houdt, voor iedereen is er wel iets leuks te zien en beleven!

Meer over Leerdam

Insight in de app
Cochius vertelt over glasontwerp
Research: hier stond ooit de Steigerpoort.
Testen plaatsing van een van de historische poorten
Muizentorentjes! Ook hier is wel wat te beleven!
Glasblazers in actie
Touristische Informatie Punt Leerdam
Wat een team!
Een historische poort weer terug op zijn plaats

Download gratis de Leerdam Tour app en ga op pad!

Ga je naar Leerdam?

Laat dan deze Augmented Reality app je op je stadstoer verrassen.

Download AR app
  1. Download de Leerdam Tour in de Appstore (Apple);
  2. Volg de verdere instructies in de app.
  3. Veel plezier!

 

Bekijk ook deze case van het CityTourXR platform

Koloniaal Rotterdam: Educatieve Augmented- en Virtual Reality stadstour
CityTourXR: XR stadswandeling in opdracht van de stad Rotterdam
Bekijk case

Wil je weten of dit Augmented Reality concept ook voor jou stad of evenement ingezet kan worden?

Neem dan contact met ons op: 0786314375 of mail naar projects@artishock.com

CityTourXR: platform voor stadsbelevingen

Deze app is een voorbeeld van het CityTourXR concept van ArtiShock. Het concept kan ingezet worden voor diverse doeleinden. Steden kunnen het inzetten voor evenementen, festivals, toeristische informatie en stadswandelingen.

Content management systeem

Er kunnen (vaste) routes aangemaakt worden en de eindklant kan zelfstandig de content en bijbehorende posities aanmaken en beheren. Deze content bevat tekst, fotomateriaal, video’s en audio. Het maken en koppelen van de Augmented Reality belevingen verzorgen wij in samenspraak met u. Er kunnen trouwens ook meerdere kaarten worden geïntegreerd voor (tijdelijke) evenementen en festivals. Met behulp van een online CMS heeft u grip op de inhoud en kunt u zelfstandig de informatie beheren.