Wat gebeurt er als je leukemie hebt?

…versie voor patienten én kinderen

home > portfolio > Leukemie eenvoudig uitgelegd met Augmented Reality
Gezondheidzorg: Leukemie uitgelegd aan patienten

Medicatie voor leukemie uitgelegd in Augmented Reality

AR ponatinib basic is een AR (Augmented Reality) app ontworpen voor Incyte Biosciences. Het is gratis te downloaden voor smartphones en tablets die iOS of Android-apparaten als besturingssysteem ondersteunen. Deze speciale basisversie is een afgeleide van de AR ponatinib app ontwikkeld voor professionals zoals oncologen en andere specialisten op het gebied van leukemie.

What our customer says

Wat zie je in deze mobiele Augmented Reality app?

Cellen in het menselijk lichaam kunnen signalen naar elkaar sturen zodat ze levend kunnen blijven en vermenigvuldigen. Ze kunnen dit doen door middel van meerdere kleine moleculen die eiwitten genoemd worden. Deze eiwitten kunnen ‘aan’ en ‘uit’ worden geschakeld, afhankelijk van wat er moet gebeuren.

In de CML-cellen is er echter iets mis met het zogenaamde bcr-abl-eiwit. Het zit in de ‘aan’ positie en deze veroorzaakt de groei van kankercellen. Het medicijn Ponatinib bindt zich aan een bepaald gebied van dit eiwit, de zogenoemde ‘binding pocket’. Op deze manier blokkeert het medicijn het bcr-abl-eiwit zodat het ‘uitgeschakeld’ wordt en kankergroei wordt voorkomen.

Meer gerelateerde projecten:

Hologram voor pharmaceutisch congres
Voor een van onze klanten -Incyte phramaceuticals- hebben we de Holobox ingericht met een 4-zijdige holografische beleving.
Bekijk case
Medicatie voor Leukemie in Augmented Reality
Deze AR beleving toont een ziek eiwit dat de oorzaak is van leukemie
Bekijk case
Augmented Reality beursstand voor een medisch congres
Beursstand ontwikkeld om een Augmented Reality app te presenteren en te visualiseren
Bekijk case