Leukemie uitgelegd m.b.v. Augmented Reality

Gratis app: AR Ponatinib

home > portfolio > Medicatie voor Leukemie in Augmented Reality
Medicine in action with Augmented Reality

AR Ponatinib: Augmented Reality geeft uitleg over leukemie

“AR Ponatinib” is een Augmented Reality-app ontworpen voor Incyte Biosciences. De AR-app is gratis beschikbaar voor smartphones en tablets die iOS- of Android gebruiken als besturingssysteem.

Nb. er is ook een gratis basic versie van deze Augmented Reality beleving voor patiënten en kinderen beschikbaar. Deze versie geeft makkelijker uitleg over het proces van Leukemie.

AR als instrument voor educatie

Deze Augmented Reality-app is bedoeld voor gebruik door zorgverleners om de interactie tussen ponatinib en het bcr-abl-eiwit te visualiseren en te verklaren. De app is gelanceerd tijdens een medisch congres in combinatie met een speciaal daarvoor ontworpen beursstand.

Uitleg:

De app legt op een wetenschappelijke manier uit hoe ponatinib werkt met behulp van  3D-beeldmateriaal. Je ziet een eiwit (blauw) en hoe een stof (ATP) als een soort energiefabriekje zich in een muterende pocket nestelt. Dit proces zorgt voor het loslaten van een fosforverbinding. Deze veroorzaakt de aanmaak van teveel witte bloedlichamen, onderdeel van het ziektebeeld van Leukemie. De zwevende molecule boven het model  is de Ponatinib die zich als een kurk in de pocket vastzet en daarmee het proces stopzet en het geheel stabiliseert. (Even in onze eigen woorden uitgelegd 😉

Beursstand met Augmented Reality opstelling (2x3 meter)
Ook het binnenste van een eiwit wordt getoond
Augmented Reality beursstand
beurs stand ponatinib
AR ponatinib spreekt boekdelen
Uitleg over hoe de AR ponatinib beleving werkt
AR ponatinib interesse
Zelf proberen, de app is gratis

English


Medicine in action with Augmented Reality

AR Ponatinib is an Augmented Reality app designed for Incyte Biosciences. It is free to use for smartphones & tablets that use iOS or Android devices as operating system.

This Augmented Reality app is intended for use by health care professionals to visualise and explain the interaction between Ponatinib and the bcr-abl protein. The app explains in a scientific manner how Ponatinib works with the help of real 3D footage.

How to experience this AR app?

Download AR app Augmented Reality app
  1. Download de app for iOS/Apple or Android
  2. Download the image/marker (.pdf);
  3. Start the app and point towards the image marker;
  4. be amazed!