Emily vertelt...

Informatie- en kennisdeling met serious gaming

home > portfolio > Emily vertelt… een serious mobile game concept voor de gezondheidszorg
Serious game development

Mobiele gameproductie “Emily vertelt…”

Wat als je als puber of als klein kind iets onder de leden hebt dat je zelf niet helemaal snapt of je vindt het lastig dit om zomaar met je sociale omgeving te delen. Deze mobiele “serious” game is ontwikkeld vanuit die probleemstelling.

Emily vertelt… is een adventure-game waarmee je ook nog eens kunt leren over de aandoening AOS en de ervaringen van Emily.

Emily is geen fictief persoon

De echte Emily vertelt in deze app over haar ervaringen met AOS. De letters AOS staan letterlijk voor Androgeen Ongevoeligheids Syndroom. In moeilijke woorden betekent dit dat het lichaam ongevoelig is voor androgenen, ofwel ‘mannelijke hormonen’. Dat manifesteert zich in een aantal lichamelijke kenmerken, de betekenis van het woord syndroom. (Bron: DSDNederland.nl).

 

Leg dat maar eens uit

Maar hoe leg je dit nou uit aan een kind dat ermee te maken krijgt, of vriendjes en vriendinnetjes of familie? Dat dit heel belangrijk is om te doen heeft de echte Emily ervaren. Openheid heeft ervoor gezorgd dat de echte Emily goed met AOS heeft leren omgaan.

Hoe dan?

AOS is een aandoening die niet gemakkelijk te begrijpen is. Ook niet om over te vertellen. Met dit spelconcept ontdek je in elk ‘level’ nieuwe informatie terwijl je spannende avonturen beleeft en door een ziekenhuis heen sjeest. Ze is bedoeld voor kinderen en pubers, maar volwassen kunnen er net zo veel van leren!

Doel van deze app

Deze game is bedoeld om de informatie-overdracht voor kinderen en jongeren over medische onderwerpen makkelijker en toegankelijker te maken ten opzichte van hun sociale omgeving. Deze app is opgezet aan de hand van persoonlijke ervaringen van Emily.

Spelconcept

De echtheid van Emily geeft een besef dat dit niet zomaar een fantasiespel is. Op dezelfde manier als voor AOS kunnen ook andere ziektes of aandoeningen worden verwerkt in een dergelijk spel. Als er ideeën zijn vanuit bijvoorbeeld patiëntenverenigingen of verzekeraars dan horen we dat graag. Neem hiervoor contact op met projects@artishock.com of bel ons even op: 078-6314375.

Schoolopdracht: innovaties in de zorg

Het idee is in 2018 gepresenteerd tijdens de “Smart-lectures” door een viertal scholieren VWO 5 van het Develstein College uit Zwijndrecht. De smart lectures zijn georganiseerd door de Gemeente Ridderkerk voor HAVO/VWO-scholieren in de Drechtsteden.

Het thema was ‘innovaties in de zorg’. Verschillende teams gaven presentatie in het Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht. Een jury van experts heeft het team van Emily aangewezen als winnaar.

Smart City is een van de subsidievertstrekkers voor de ontwikkeling van Emily vertelt…

Een kleine impressie

Marielle Dekker, kinderarts Albert Schweizer Ziekenhuis
Hoera! De winnaars op het podium
Emily en haar team bij de presentatie Smart City
Emily wordt geinterviewd
De karakters van de game, een kleine en een grote Emily
De echte Emily, de aanstichtster van Emily vertelt...
De achtergrond is van Dordrecht
Na een level plaats je verzamelde woorden op hun plek
Een double jump is soms nodig
Innovation manager Marcel Wildschut verteld over smart lectures
Presenteren over AR en nieuwe technologien
Scholieren tijdens Smart Lectures

Emily vertelt…

is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren. De app is ontwikkeld, vormgegeven en uitgevoerd door ArtiShock.

Meer informatie

Wil je weten of dit spelconcept  voor jou patiëntenvereniging kan of spreekt de wijze van informatieoverdracht aan voor andere doeleinden?

Neem dan contact met ons op: 0786314375 of mail naar projects@artishock.com