BioGas fabriek uitgelegd met Augmented Reality

Durable energy cycle in Augmented Reality app (2015)

home > portfolio > BioGas fabriek uitgelegd met Augmented Reality
Energy cycle in explained in AR

BioGas fabriek uitgelegd met Augmented Reality app (2015)

Zo zag de AR app er uit:

Project beschrijving van de AR app:

GTS (Gast Treatment Services uit Bergambacht) was in 2013 een bijzondere opdrachtgever omdat het project begon met de vraag om de stations die GTS levert voor het opwerken van biogas naar een kwaliteit waardoor die kan worden getankt bij speciale biogas-tankstations. Dit project brengt de levenscyclus tot leven. De centrale afbeelding is voor het eerst gebruikt als achterwand van een beursstand in Duitsland en toont het gehele proces. Je kunt zien waar het gas ontstaat (waterzuivering, vuilstortplaats en uit de mest van koeien), waar dit gas door GTS wordt verwerkt en waar het uiteindelijk wordt opgeslagen en getankt. Via de AR app kon het proces in 3D worden bekeken met enkele bewegende elementen. De publieke app is duizenden malen gedownload en vanuit de meeste verrassende plekken op aarde.

NB. de app is helaas niet meer beschikbaar

Na het maken van de afbeeldingen, het AR model en de stereokijker is het 3D model uitgeprint via een Zcorp poederprinter. Deze hebben wij kunnen presenteren tijdens de beurs ‘Printing the City’ (november 2013). Het is een mooie 3D print die veel bewondering kreeg.

3D geprint model
Model van de AR app in 3D print
Zo ziet het er dan uit op een marker door gebruik van je mobiel

English


GTS developed a new production-method for durable Biogas. Without having to read a 30 page document, the whole process is captured into this Augmented Reality app. The 3D-cycle shows how the components of the biogas lifecycle are interconnected. The app allowed the sales people to give an unforgettable elevator pitch in around 30 seconds!