Avatars in Augmented Reality

In 3D gescand en in AR gezet

home > portfolio > Raad van Bestuur PwC als Avatars in Augmented Reality
Meet the board… in Augmented Reality!

PwC executive board als avatars in Augmented Reality

PwC heeft door ArtiShock 3D scans laten maken van de nieuwe leden van de Raad van Bestuur Nederland om zichzelf te presenteren in een daarvoor door ons geproduceerde mobiele Augmented Reality App.

3D scans op locatie

Op locatie is een 3D scan-opstelling gemaakt zodat de leden van de Executive Board professioneel konden worden ingescand. Om de AR beleving zo authentiek mogelijk te maken hebben de leden zelf hun voice-over ingesproken. De 3D scans zijn vervolgens geanimeerd en verwerkt in een Augmented Reality app. Deze AR app is enkel toegankelijk voor medewerkers van PwC in Nederland via het intranet.

Scanning the Board of Directors
scan of avatars in AR
scan of avatars in AR
Gescande mensen in 3D in Augmented Reality
Ground-plane tracking

Via zogenaamde ‘ground-plane-tracking’ worden de leden in een rij opgesteld op het eigen bureau of op een ander oppervlak. Door een lid aan te raken stapt deze naar voren en stelt zich persoonlijk aan de medewerker voor met zijn of haar eigen stem. Via de app interface is het ook mogelijk om een korte biografie in te zien van ieder lid van de raad. Uiteraard stelden de leden zich ook voor tijdens interne sessies en niet alleen in Augmented Reality.

3D scanning: van mens naar avatar

Ieder lid van de Raad van Bestuur van Price waterhouse Coopers is individueel ingescand in 3D en vervolgens geanimeerd in Augmented Reality. Voor het in 3D animeren van de 3D gescande personen moeten we deze  eerst ‘riggen’. Dat betekent dat er structuur zoals botten en dergelijk in de gescande ‘texture/huls’ worden aangebracht zodat we het 3D object kunnen laten bewegen in -in dit geval- Augmented Reality.

PwC met Robot game op TNW

Check out the Avatar game we created for PwC
Avatar die kan rekenen, kan jij het beter?
Meet T.I.M.