Augmented Reality als oplossing in logistieke processen
home > Oplossingen > Augmented Reality trainingen & workshops > Augmented Reality training in logistiek

Augmented Reality als techniek bij logistieke processen


Augmented Reality als techniek bij logistieke processen

Logistieke processen verbeteren met Augmented Reality technologie. Oplossingen door AR training in de logistiek. Leer hoe je kunt besparen op kosten en kwaliteit kan verbeteren met AR. Augmented Reality helpt verspillingen weg te nemen nemen en doorlooptijden in te korten. Administratieve handelingen worden sterk gereduceerd en gedigitaliseerd. AR leidt tot meer plezier in het werk voor logistiek medewerkers. AR leidt gegarandeerd tot verbetering van de kwaliteit van de logistieke procedures.

Logistieke processen verbeteren met Augmented Reality technologie. Oplossingen door AR training in de logistiek. Leer hoe je kunt besparen op kosten en kwaliteit kan verbeteren met AR.

Augmented Reality helpt verspillingen weg te nemen nemen en doorlooptijden in te korten. Administratieve handelingen worden sterk gereduceerd en gedigitaliseerd. AR leidt tot meer plezier in het werk voor logistiek medewerkers en leidt gegarandeerd tot verbetering van de kwaliteit van de logistieke procedures.

Voordelen van AR in logistieke processen:

 1. Kwaliteitsverbetering in uitvoering van logistieke processen met AR
 2. Wegnemen van administratieve handelingen
 3. Automatische meldingen van schades en afwijkingen
 4. Reductie van kosten door grotere snelheid van handelen
 5. Magazijn en Voorraadbeheersing met Augmented Reality

Voorbeeld van een echte case in logistiek

In deze afbeelding is te zien hoe een medewerker zijn taak doet met behulp van de Microsoft Hololens. Er is hier specifiek een Enterprise AR oplossingen gerealiseerd voor het inpakken van kritische goederen. In combinatie met een nul-meting bleek de procedure een 50% tijdwinst en 70% kwaliteitsverbetering te zijn gerealiseerd.

Handelingen zijn niet meer handmatig verwerkt maar worden direct in een ERP opgeslagen waardoor ook in dat proces significante verbeteringen zijn geregistreerd.

Logistieke processen optimaliseren

1. Foutloze uitvoering van logistieke processen met AR

Logistiek medewerkers dragen bij de uitvoering van het werk een AR bril zoals de Hololens of de Realwear HMT. Via deze bril zien ze de echte omgeving van het magazijn, maar ook een digitaal scherm, waarop instructie worden gepresenteerd. Deze instructies geven aan welke handelingen ze moeten uitvoeren m.b.v. een digitaal werkprotocol. Met de bril kan je codes scannen en direct in het ERP systeem van de organisatie inschieten.  Ze wordt geregistreerd als binnen geboekt, geraapt of ontvangen. Fouten worden sterk gereduceerd. Tijdens het proces worden opnames gemaakt als verslaglegging/dossier-opbouw.

2. Wegnemen van administratieve handelingen

Er worden niet alleen geen fouten meer gemaakt, ook de administratieve handelingen verdwijnen volledig. Geen gedoe meer met pakbonnen, aftekenen of documenten in mappen stoppen. Via de Augmented Reality bril verlopen alle administratieve handelingen volledig automatisch. Er is via de AR bril een directe koppeling met de geautomatiseerde logistieke systemen, waardoor papier volledig verdwijnt. Dit spaart enorm veel tijd. De doorlooptijd van logistieke processen wordt gehalveerd!

3. Automatische meldingen van schades en afwijkingen

Een van de meest tijdrovende processtappen is het melden en verwerken van schades. Met behulp van de AR bril kijkt de logistiek medewerker naar een beschadigd object of een beschadigde doos. Met zijn of haar eigen arm in de virtuele ruimte drukt de medewerker op een virtuele knop en de AR bril maakt een foto. De foto van het beschadigde object wordt direct opgeslagen in de database, waarna een administratieve medewerker een minuut later contact opneemt met de leverancier. Zo snel kan worden gehandeld met de toepassing van Augmented Reality.

4. Reductie van kosten en snelheid van handelen

Met de reductie van het aantal operationele en administratieve handelingen kunnen de kosten ook dalen. Er zijn mindere medewerkers nodig en de handelingen worden sneller uitgevoerd. AR stelt u in staat het magazijn op een hele nieuwe manier te besturen. De inrichting verandert, de loop en rij bewegingen reduceren aanzienlijk en daardoor nemen de kosten voor de transportmiddelen significant af. Zoals in de voorgaande paragraaf aangegeven, dalen ook de kosten voor het afhandelen van schades.

5. Magazijn en Voorraadbeheersing versie 4.0 met Augmented Reality

Dankzij Augmented Reality technologie wijzigt ook de visie op logistiek en voorraadbeheersing. AR biedt zoveel nieuwe mogelijkheden, die er toe leiden dat administratieve handelingen verdwijnen en medewerkers worden ondersteund bij de uitvoering van hun werk, dat logistieke processen opnieuw kunnen worden ontworpen. Het is aan te raden uw eigen logistieke processen opnieuw te ontwerpen. Maak daarbij gebruik van de kennis van onze adviseurs op het gebied van logistiek en Augmented Reality.

Shortlist in Logistiek:

 • Augmented Reality toepassen
 • Kosten reduceren
 • Kwaliteit verbeteren
 • Voorraadbeheersing
 • Snelle afhandeling
 • Ergonomie verbeteren
 • Administratie elimineren

Logistiek en Operating Procedures met Augmented Reality

De eerste stap voorwaarts is een nulmeting maken van de huidige logistieke processen en daarbij de mogelijkheden van AR uitwerken. Dat kunnen onze adviseurs al in enkele dagen voor u doen.

Daaruit volgt een overzicht van het besparingspotentieel, de kostenreductie, plus de nieuwe kansen voor leveranciersmanagement en bediening van uw interne en externe klanten. Daarbovenop zal het werken met AR voor de medewerkers een verlichting van het werk zijn. De ergonomie en veiligheid verbeteren, zodat ook zij enthousiast zullen meewerken aan de verbetering van uw logistieke processen.

Johan Schreuders, Logistiek specialist: “Door Augmented Reality toe te passen in operationele processen, kan verspilling worden voorkomen. Vooral defecten, beweging en niet-benut talent hebben behoefte aan innovatieve oplossingen. AR is zeer geschikt om Lean principes te implementeren en processen als zodanig te optimaliseren.”

Wilt u een demonstratie of workshop met Augmented Reality? Vul dan onderstaande formulier in. U kunt ook bellen via 078-631 43 75 of stuur een mail naar johan@artishock.com