Video oplossingen

Video producties – Cinematic VR – 360 – Broadcast AR

home > Nieuws en updates > Video Solutions

Interactieve video, 360 graden video en videoprojecties

Interactieve video, 360 graden video en videoprojecties


flat is dead

Bewegend beeld bevindt zich niet langer enkel op een vast scherm, maar steeds meer om ons heen zoals met Augmented Reality. Ontwikkelingen in software en technologie maken dit mogelijk. De manier waarop we een video-verhaal vertellen en beleven verandert dus ook. Het vraagt een combinatie van creatieve en technische kennis van video-oplossingen.

Storytelling

We vertellen verhalen in beeld en geluid. Dit doen we niet alleen met motion graphics, fijne muziek, voice-overs en cinematografische shots. Vanaf de conceptfase bedenken we hoe we het verhaal de juiste boodschap kunnen meegeven, maar ook hoe we de kijker even kunnen ‘meenemen’. Beeld en vertelling moeten een gevoel oproepen bij de kijker die past bij en bijdraagt aan het verhaal en de boodschap.

Voorbeeld case:

Corporate video PwC – Smart Urban Regions
deze videoproductie voor PriceWaterhouseCoopers (PwC) is ontwikkeld vanuit live videoregistraties in combinatie met 3D overlay's (CGI) en grafische informatie.
Voorbeeld van storytelling

Broadcast AR en interactieve video

Videomapping, augmented reality, video-projecties en interactieve installaties zijn een aantal voorbeelden van andere manieren waarop beeld en geluid kunnen worden gebruikt. Steeds vaker zien we vormen hiervan in ons dagelijks leven. Een theatervoorstelling waar videoprojectie wordt ingezet als onderdeel van het decor. Een hologram vertelt het verhaal op een tentoonstelling in het museum. Een augmented reality experience waarbij bezoekers interactie aangaan met een karakter op het scherm trekt de aandacht op een beursstand.

Ruimtelijke projectie:

Videomapping in space
Een interactieve video-installatie die transformeert op bewegingen van de bezoekers.
Videomapping is space

Projectie etalage:

Haaien in Broadcast AR etalage van ASUS pop-up store
Een Augmented Reality Projectie in een ASUS pop-up etalage in de Rotterdamse winkelstraat "de koopgoot".
Sharks in de koopgoot Rotterdam

Voorbeeld projectie case:

Interactief Aquarium voor Museum
Projectie van een aquarium op de wanden van het Dordrechts Museum bij de expositie Beet!
Voorbeeld van storytelling

Cinematic VR

Wat als je jouw publiek bijna letterlijk mee kan nemen in jouw verhaal? De kijker hierbij de controle heeft waarnaar hij kijkt. Door virtual reality neem je de kijker even mee uit zijn omgeving. Dit kan door middel van 360 fotografie en -video, maar ook volledig digitaal als animatie. Maar ook combinaties zijn hierin mogelijk.

Wat dacht je van een 360 graden tour waarbij de kijker persoonlijk wordt rondgeleid door een gebied waar hij de nog te realiseren projecten ziet verschijnen?

Aan de hand van interactieve 360 graden scènes wordt de kijker getraind in situaties die in het dagelijks leven moeilijk na te bootsen of te realiseren zijn. 360 graden VR is wellicht lastig voor te stellen, maar we helpen je graag meer inzicht hierin te krijgen. Maak eens een afspraak en we laten het graag zien.

360 graden VR video voor de ING Bank
Aan de hand van verschillende scènes nemen medewerkers je tijdens een 360 graden Visrtual Reality experience mee door de wereld van de ING bank.
360 graden voorbeeld