Artishock in the picture

Innovatiefonds Smart City Dordrecht op bezoek

home > Nieuws en updates > Smart City Dordrecht op bezoek

Innovatiefonds Smart City Dordrecht op bezoek

Innovatiefonds Smart City Dordrecht heeft Artishock Dordrecht uitgenodigd voor een feature in een nieuwe video over de rol van het Innovatiefonds in de regio.

Zoals eerder gemeld heeft het Innovatiefonds middels een subsidie de financiering gesteund van een innovatieve game waarmee kinderen bekend worden gemaakt met een ziekte of aandoening.

Dit is niet alleen nuttig voor de patient zelf, maar ook voor de omgeving omdat betere bekendheid zorgt voor een gemakkelijkere wederzijdse acceptatie van de gevolgen. Het idee is van een aantal studenten van het Develstein College in Zwijndrecht (Smart Lectures 2018).

De Rol van het Innovatiefonds

Het innovatiefonds Smart City legt graag uit wat zijn met de beschikbare gelden doen en welke rol deze spelen in het al dan niet tot stand komen van innovaties. Hoe fijn dat wij ze op 29 april 2019 een inkijkje konden geven in de productie van een game.

Secretaris van het fonds, Janno Heinen kwam vergezeld door filmmaker Kees van Berchum op bezoek in onze studio in Hendrik-Ido-Ambacht. Onverwacht voor hen waren ook de beide scholieren Emily Somohardjo en Sienna Stoffels aanwezig omdat diezelfde dag aan het script werd gewerkt.

Opposites attract

Hoe leuk om eens aan de andere kant van een productie te staan. Wij zien dan ook uit naar het resultaat dat we zeker via onze site en sociale mediakanalen zullen delen. De foto’s geven alvast een impressie en een klein inkijkje in de hoofdrolspeler van de game, de digitale versie van Emily.

Marcel vertelt... voor de camera ipv erachter
Filmmaker Kees van Berchum en secretaris van het innovatiefonds Janno Heinen
Emily wordt geinterviewd
Emily en Sienna in overleg
De karakters van de game, een kleine en een grote Emily
De echte Emily, de aanstichtster van Emily vertelt...
Dit idee van deze scholieren verdient het gewoon om gerealiseerd te worden!