Neemt Google het Augmented Reality bedrijf Metaio over?

Dordrecht, 28-05-2015

home > Nieuws en updates > Overname Metaio door Google?

Overname Metaio door Google?

Het Duitse bedrijf Metaio houd de gemoederen binnen de Augmented Reality wereld bezig sinds gisteren, 27 mei 2015, de site zo goed als leeg is gehaald en o.a. de twitteraccount is verdwenen.

De site maakt melding van het beëindigen van de dienstverlening op 15 december 2015 en de ondersteuning van de helpdesk stopt al per 30 juni dit jaar. Hiermee blijven haar klanten achter met niets dan vragen en onzekerheid.

De Augmented Reality wereld is in rep en roer met het idee dat Google de grootste augmented reality speler Metaio heeft overgenomen. Het bedrijf dat sinds 2003 Augmented Reality software verkoopt aan meer dan 200.000 ontwikkelaars wereldwijd doekte gisteren alle social media kanalen op en haalde het gros van zijn website offline.

Augmented Reality wordt mainstream

Ook de support loopt tegen een muur van non-communicatiee simpele boodschap dat de Metaio’s producten niet langer beschikbaar zijn en slechts te gebruiken zijn tot eind december 2015. Gezien de timing, zo vlak voor Google IO, gokt iedereen vandaag op een aankondiging door Google. En in één klap is het duidelijk: augmented reality wordt mainstream.

Toeval of niet, vandaag, op 28 mei 2015, om 17.00 begint Google met haar Google I/O evenement in San Francisco USA. Op Twitter wordt gespeculeerd dat Google wel eens iets te maken kan hebben met de onverwachte gebeurtenissen bij Metaio dat opvallend genoeg ook een kantoor heeft in San Francisco.

Het lijkt er dus op de kaarten in de Augmented Reality industrie opnieuw geschud worden. Andere partijen in de markt hebben soortgelijke overnames gemaakt.