Innovatiesubsidie voor game in gezondheidszorg

Zorgt gamefication van informatie voor betere overdracht?

home > Nieuws en updates > ArtiShock haalt sponsoring en innovatiesubsidie binnen voor ‘ontdekkingsapp’.

Succesvolle sponsoring en innovatiesubsidie voor innovatieve game in gezondheidszorg

De winnaars van de juryprijs van de Smart Lectures 2018 hebben hun innovatie in de zorgsector verder vormgegeven in nauwe samenwerking met Artishock hetgeen heeft geleid tot een succesvolle financiering van het project.

Game als vorm bij voorlichting

Games zorgen wellicht voor betere informatieoverdracht bij ziekte

Je zult er maar mee geconfronteerd worden als kind, een ingrijpende ziekte of aandoening. Hoe leer je er meer over en hoe vertel ik het mijn omgeving? Zou er niet een manier zijn die beter past bij kinderen, in plaats van de ingewikkelde flyers en websites?

Dit is het uitgangspunt van het groepje scholieren waaronder Emily Somohardjo en Sienna Stoffels.

Scholieren van het Develstein college Zweindrecht

De scholieren hebben niet alleen indruk gemaakt op hun school (Develstein College Zwijndrecht) en op de jury met o.a. een werkende demo, maar twee van hen zijn ook bereid geweest mee te werken aan het daadwerkelijk realiseren van de voorstellen.

Het idee van de game

Het concept is het maken van een app, een game, waarmee kinderen op een leuke manier een weg vinden door de medische wereld waarbij zij woorden sparen (die specifiek te maken hebben met de ziekte of aandoening) die aan het eind van ieder ‘level’ een deel van een verhaal vormen waarmee kennis wordt overgebracht.

 

Spelenderwijs leren

Niet alleen is dit leerzaam voor degene die het direct betreft, maar ook voor vriendjes en vriendinnetjes. Ook deze kunnen (zelfs op school) worden uitgenodigd dit spel te spelen en zo op een vriendelijke manier te leren over de betreffende ziekte en de gevolgen voor hun vriendje of vriendinnetje.

Concept artwork

Hoe meer levels je speelt, hoe meer je leert. Het is de bedoeling dat deze app uit te breiden is met verschillende ziektes en aandoeningen. Hiervoor wordt samenwerking gezocht met bijvoorbeeld patiëntenverenigingen, verzekeraars of artsen.

Sponsoren & Smart city Dordrecht

In nauwe samenwerking met Artishock zijn er eind 2018 drie sponsoren (Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht, Incyte Biosciences Benelux en Artishock zelf) bereid gevonden dit project te ondersteunen

Begin 2019 kwam daar een subsidie bij van Smart City Dordrecht waarmee het project gerealiseerd kan worden. Sindsdien is er een projectteam gevormd en begint de game vorm te krijgen.

De planning is dat de game gedurende de zomer van 2019 wordt gepubliceerd.

Meer weten? Neem direct contact op met marcel@artishock.com of via onderstaande gegevens.