Apple neemt Augmented Reality bedrijf Metaio over

Dordrecht, 28-05-2015

home > Nieuws en updates > Apple neemt Augmented Reality bedrijf Metaio over

Apple neemt Augmented Reality bedrijf Metaio over

Rond 21:00 CET werd via Twitter voor het eerst melding gemaakt van de overname van Metaio door Apple. Dit werd kort daarop bevestigd door documenten uit het Duitse handelsregister die al dateren van 22 mei 2015 waarin het totale aandelenkapitaal in handen van Apple blijkt te zijn gekomen.

Apple neemt Metaio over

Dit nieuws had dus al eerder bekend kunnen zijn, maar de markt keek naar Google and Metaio hulde zich in stilzwijgen. Binnen het uur na de eerste melding over de rol van Apple weet Technocrunch het nieuws te bevestigen na contact met Apple.

Deze blijkt een standaard antwoord gegeven te hebben dat vaker wordt gebruikt na overnames “Apple koopt vaker kleine tech bedrijven en wij geven over het algemeen geen commentaar over onze doelen of plannen”. De manier waarop Metaio en dus Apple om is gegaan met de klanten van Metaio is verontrustend.

Het zonder plotselinge verdwijnen van de content van de site, het verdwijnen of stilleggen van elke communicatie via sociale media heeft veel van de 200.000 ontwikkelaars die gebruik maken van Metaio geschokkeerd. Hele bedrijven zijn opgezet rondom te techologie van Metaio.

Augmented reality blijkt hot

Tegelijkertijd geeft het aan dat Augmented Reality ‘hot’ is en de grote marktspelers zich voorbereiden op belangrijke ontwikkelingen. Wat gaat Apple doen met het zojuist gekochte Metaio? Hoe lang duurt het voor we de ‘next step’ krijgen te zien en ermee aan de slag kunnen? In Nederland zal Artishock dit nieuws op de voet volgen en haar volgers informeren zodra er nieuws is. Ondanks het (tijdelijk?) wegvallen van deze leverancier worden nog steeds fantastische Augmented Reality projecten opgeleverd.