Visuele communicatie in tijden van Corona

…doe het vooral goed!

home > Nieuws en updates > Visuele communicatie in het Corona-tijdperk

Communicatie met 3D-animaties en webAR in tijden van Corona

Het is ons overkomen, de wereld staat stil. Voor sommigen is de impact enorm omdat er geen direct persoonlijk contact kan plaatsvinden met de klant. Sales kan enkel nog via telefoon of videobellen. Sociale media is een red-ocean geworden want iedereen wil online aandacht voor producten en diensten. Een vertegenwoordig kan niet -in ieder geval lastiger- zijn verhaal doen bij mogelijke afnemers. Naast videodiensten zoals Zoom, Skype, Microsoft teams en Google hangout bieden webAR (Augmented Reality op je website) en 3D visualisaties een innovatieve ondersteuning.

Het belang van goede digitale content

Waar voorheen nog een en ander face-to-face begeleid werd, is het nu heel fijn dat er visuele ondersteuning van hoge kwaliteit mogelijk is.  Het biedt een alternatief  waarvoor normaal persoonlijk contact wenselijk is. Oplossingen zoals Zoom, Skype, Google hangout en Microsoft teams zijn nog nooit zo populair geweest. Het belang van belevingsvolle visuele communicatie voor de sociale-mediakanalen en websites is nu groter dan ooit. Zo kan je naast AR op je website met inline-AR ook Augmented Reality (laten) maken voor Facebook met Spark AR studio.

Als het niet beweegt is het niet interessant

Veel tekst wordt vermeden door de ontvanger. Het belang van goed 3D video- en animatiewerk en Augmented Reality is evident. Sociale media is een deel van de totale digitale ecosysteem in de marketing en sales.

Goede content op sociale media in combinatie met je website biedt nieuwe inzichten. webAR biedt uitkomst in het beleven van je producten en diensten.

Corona virus tonen op je eigen website met Augmented Reality?

Plak onderstaande code 👇👇 in de HTML van je website:

<iframe id=”2812ece5-3103-44b0-bd8f-9f6f4f66ccff” src=”https://www.vectary.com/viewer/v1/?model=2812ece5-3103-44b0-bd8f-9f6f4f66ccff&env=redwall&turntable=3″ frameborder=”0″ width=”100%” height=”480″ ></iframe>

Als je ze gebruikt vinden wij het leuk als je een link naar onze website wilt maken…

Nb. Hou er rekening mee dat webAR compatible is vanaf  iOS 12 (iPhones en iPads) en Android vanaf versie 7.0 (Nougat). Meer over Android compatibiliteit vindt je hier.

Corona virus tonen op je eigen website met Augmented Reality?

Ga naar de desktopversie en kopieer de benodigde code.

3D op je bureau beleven? dat kan met webAR!

Als je dit eens wilt proberen via je mobiele telefoon scan dan de bijgaande QR-codes met je smartphone om op de mobiele pagina uit te komen. Daarna klik je op je mobiel op het AR symbooltje rechtsbovenin. Richt je camera op een horizontaal oppervlak en voilá, het 3D model staat nu ook bij jou op tafel.

Zet een 3D model op je tafel

QRcode corona webARJe zit nu op desktop. Wil je deze 3D in AR bekijken? Ga dan naar deze pagina op je smartphone of scan de QR-code voor een directe link. Tik op je mobiel op het AR logo’tje rechts bovenin om de AR te activeren.

Het belang van goede visuele communicatie is nu belangrijker dan ooit in het corona-tijdperk.

Visuele informatie is key

De eerste schok is voorbij en de meesten van ons zijn, wanneer mogelijk, hopelijk gewend aan thuiswerken. De creativiteit die we hebben zien ontstaan is fantastisch. Iets wat vroeger niet kon is nu noodgedwongen de norm. Afspraken waarvoor we absoluut in de auto moesten springen vinden nu digitaal plaatst, vaak in de vorm van video-bellen. Inhoudelijk gaat de bijbehorende visuele informatie ook via de digitale snelweg. En dit is waar ArtiShock als 3D en Augmented Reality specialisten een belangrijke rol kunnen spelen.

Het vereenvoudigen van complexe zaken is ons motto

Of dat nou de werking van een product is, de toepassing, de manier waarop het wellicht in elkaar gezet moet worden of onderhouden dient te worden. Het kan altijd beter in combinatie met Augmented Reality of een 3D animatie. Voor uitleganimaties of -video’s die gaan over bijvoorbeeld zakelijke dienstverlening kunnen we gebruik maken van metaforen. Drijf dit niet te ver door en voorkom clichés (te veel ‘poppetje, pijltje, handje schudden’). Een optie kan zijn om juist een grafische route te kiezen met een duidelijk ‘look en feel’ die past bij de opdrachtgever.

3D animaties en AR

Zo’n 3D-animatie of AR-beleving kan naar de (potentiële) klanten worden gestuurd per mail of kan worden getoond tijdens een video/conference call of in de website worden opgenomen. De video kan via messenger of whatsapp snel worden gedeeld of via kanalen als Linkedin, Facebook of instagram worden gedeeld. Daarnaast zijn er nog een heleboel verschillende nieuwe platforms die zich nu extra snel ontwikkelen.

Een product  op het bureau van een klant kan met AR.

Ontwikkelingen als Web-AR voorkomen de noodzaak om een app te downloaden. De 3D modellen kunnen gewoon via de browser worden binnengehaald en in 3D worden beleefd.  Je kunt dus letterlijk om een 3D model heenlopen wanneer dat op een tafel of op de vloer is geplaatst. Zie ook het artikel over webAR